Bekijk profielpagina

Culy weekend: vakantiegerechten, ijskoffie 🥤, de nieuwste hotspots en meer...

Culy weekend
Culy weekend: vakantiegerechten, ijskoffie 🥤, de nieuwste hotspots en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #2 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Zelfs als je deze zomer in Nederland blijft, nemen we je mee op vakantie langs Portugese delicatessen, de lekkerste culinaire souvenirs uit Spanje en de fijnste vakantiegerechten uit Italië. Ook trakteren we je op verfrissende drankjes, zoals ijskoffie en de immer populaire Aperol Spritz.
Want wat ons betreft begint zomers genieten bij lekker eten & drinken.
Heb een heerlijk weekend! 🥐
Nancy van Batenburg, hoofdredacteur Culy

Dit wil je lezen: zelf luchtig geklopte boter maken?
We zien het maar al te graag bij restaurants: luchtig geklopte (room)boter voor bij het brood, in plaats van ‘gewone’ roomboter. Zó veel lekkerder en je kunt er ook eindeloos mee variëren. En voordat we het vergeten: het smeert ook nog eens een stuk makkelijker dan koude boter! Wij leggen uit hoe het werkt: zelf luchtig geklopte boter maken.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Een Aperol Spritz maken: zo doe je dat (en deze fout moet je zien te vermijden!)
10 x de lekkerste én makkelijkste toetjes voor 1 persoon
De beroemde Italiaanse salade van Nancy Silverton
Zo maak je de perfecte ijskoffie
Ingrediënt van de week: maiskolven 🌽
Op de barbecue, als Mexicaanse elotes onder een laagje kaas en chili, met een knapperig jasje van Doritos of als trendy ‘corn ribs’ (uit de Airfyer): een zomer is geen zomer tot we maiskolven hebben afgekloven.
'Kale' maiskolven over? Maak er bouillon van!
Als je dit weekend één recept maakt...
… maak dan ons favoriete recept voor pasta in de zomer. Met veel verse tomaat, oregano en fijngestampte pistachenoten. Belachelijk snel klaar en je kunt ‘m zowel warm als koud eten.
Nieuwe hotspots die we hebben ontdekt:
  • De Nederlandse chef Margot Janse won met haar restaurant Le Quartier Français in Zuid-Afrika wel acht keer een eervolle vermelding bij de World’s 50 Best Restaurants en opent binnenkort SAAM restaurant in Amstelveen.
  • Bij restaurant Concours in Utrecht is het altijd druk, daarom openden de eigenaren Café Concours, pal aan de overkant. Het is de bedoeling dat je daar altijd spontaan kunt binnenlopen voor de befaamde oesters, bites en gerechten die zijn uitgevoerd met een gastronomische precisie".
Ook lekker bij hoge temperaturen: tinto de verano (Spaanse wijncocktail)
Ook lekker bij hoge temperaturen: tinto de verano (Spaanse wijncocktail)
Dit was ‘m weer voor deze week. Hou ‘t koel, heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.