Culy weekend

Door Nancy van Culy

Culy weekend: Sergio Herman ⭐️ Instant ramen restaurant 🍜 Soepweer

#7・
9

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Culy weekend jouw e-mailadres zal ontvangen.

Culy weekend
Culy weekend: Sergio Herman ⭐️ Instant ramen restaurant 🍜 Soepweer
Door Nancy van Culy • Editie #7 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Deze week vaarden we met sterrenchef Sergio Herman mee op een mosselboot in Yerseke, voor de lancering van zijn nieuwe boek Hommage. Geloof ons: zijn recept voor mosselen carbonara wil je maken. Meer lekkers dat we deze week kookten: Griekse salade 2.0 (met opgeklopte feta), kokoskip met sambal & limoen en taco’s met bananenbloesem - dat lees je goed.
Genoeg om weer flink van te genieten!
🍔🍷🥟🍗🌶

Culy ging op mosseltocht met Sergio Herman
Binnenkort meer over dit avontuur, maar je vindt alvast heerlijke recepten van Sergio Herman op Culy, waaronder uit zijn gloednieuwe kookboek ‘Hommage’.
Dit wil je lezen: zelf soep maken zonder recept
Een scheutje van dit, een snufje van dat… koken op gevoel heeft iets bevrijdends: het werkt ontspannener en je leert vertrouwen op je intuïtie. Om die kant van jezelf wat meer te ontplooien, zetten we met liefde onze beste tips op een rijtje. Dit keer: zo leer je zelf soep maken zonder recept.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Nieuwe podcast van Yvette & Teun
De podcast van journalist en podcastmaker Teun van de Keuken en TV-Chef en kookboekenschrijfster Yvette van Boven heet Etenstijd!, wordt drie keer per week uitgezonden én stond op dag één al bovenaan in Apple Podcasts. 
Het verschil tussen de groene en gele kiwi: welke is eigenlijk gezonder?
24h Chefs is de kookmarathon die je niet wilt missen
Het ultieme knoflookbrood voor bij de borrel
Luister elke vrijdag naar Culy live bij Johnny's Friday op Sublime
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Nieuwe hotspots & restaurants
  • Culy ontdekte de charme van Italiaans slow food bij Pianeta Terra in Amsterdam. En o ja: we aten er ook nog eens voor het eerst kraai (!).
  • Restaurant OX specialiseert zich in de Maleisisch-Chinese keuken én in cocktails, maar is vooral mysterieus door de geheime locatie. Pas bij het reserveren krijg je meer details. Reden genoeg voor een trip richting Rotterdam dus.
  • Hey Cha in Amsterdam is het eerste zelfservice instant ramen restaurant van Nederland. Dat lees je goed: hier warm je een pakje instant noodles zelf op. Of nou ja: met een fancy Koreaanse heater dan. Én er is keuze uit héél veel lekkere toppings.
Ingrediënt van de week: appels! 🍏
Mensen met appelbomen kennen het fenomeen ongetwijfeld: september staat synoniem voor (een overvloed aan) appels! Die kun je natuurlijk uit ‘t vuistje eten, in appelmoes verwerken of gebruiken voor appeltaart. Maar minstens even lekker is zelf appelsap maken.
Als je dit weekend één recept maakt...
… laat het dan deze gemarineerde burrata zijn. Heerlijk bij de borrel en belachelijk snel klaar.
Dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

Weekend food newsletter for Culy

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.