Bekijk profielpagina

Culy weekend: saoto vs. soto 🍲 knoflook poffen in de airfyer ⚡️ en meer...

Culy weekend
Culy weekend: saoto vs. soto 🍲 knoflook poffen in de airfyer ⚡️ en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #14 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Eén van de nadelen van werken op een culinaire redactie, is dat je overal trek van krijgt. Zo schreef Culy’s Auke een zeer vermakelijk artikel over kroepoek - waarop ik ‘s avonds meteen een zak emping opentrok. Martine ondervond hoe gemakkelijk knoflook poffen in de Airfryer is met tot gevolg dat ik nu overal boterzachte teentjes knoflook op en in wil smeren. Daarnaast maakte Winnie feestelijke glaasjes met tiramisu met Earl Grey die zó aantrekkelijk zijn, dat ik denk dat ik er dit weekend minstens twee van ga eten. En we vonden - uiteraard - nog veel meer lekkers dat we met liefde met je delen. Enjoy! ❤️

Earl grey tiramisu in een glaasje
Tiramisu in een glaasje serveren is leuk als twist op de klassieker. Nog zo’n leuke twist: de koffie verruilen voor earl grey thee. Dat geeft dit iconische dessert een mysterieus laagje, en daar houden we altijd wel van.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Chocoladeletters met pandan!
Chocoladeletters met pandan!
Drie, twee één; de Sinterklaas-voorpret kan beginnen hoor! Bij Culy geven we je in ieder geval toestemming om jezelf al volop bezig te houden met het uitzoeken van lekkers voor tijdens je sinterklaasfeestje. Sterker nog: we moedigen het alleen maar aan. We delen daarom alvast een gouden Culy-tip voor je: chocoladeletters gevuld met pandan.
Soto en saoto soep: wat is het verschil?
Een dampende kom saoto soep: misschien wel een van de fijnste comfort gerechten die er bestaan. Of je nu ziek bent, een kater hebt of gewoon zin in een troostende lunch of diner: saoto soep doet meer met je dan een warm dekentje op de bank ooit voor elkaar elkaar gaat krijgen. Wat voor saoto geldt, geldt ook zeker voor soto ayam. Niet heel gek dus dat deze twee vaak door elkaar worden gehaald. Maar wat is nou precies het verschil tussen soto en saoto soep?
Dit is waarom alle goede chefs hun pastasaus afmaken met een klont boter
Knoflook poffen in de airfryer: zo doe je dat
Koken vanuit je vriezer? Culy geeft tips!
Zo maak je stoofperen met een twist (leuk voor de feestdagen!)
Ingredient van de week: kroepoek
Ooit iemand tegengekomen die niet van kroepoek houdt? Precies de reden dat wij besloten om ons in het onderwerp te verdiepen. Het is er immers in alle soorten en maten, gemaakt van de meest uiteenlopende ingrediënten en is immens populair in verschillende landen. Daarom alles over kroepoek – van cassave kroepoek tot emping – én niet geheel onbelangrijk: welke kroepoek je waar bij eet.
De nieuwste Culy-approved hotspots:
Cape Town Social Club
Cape Town Social Club
  • SHIN in Rotterdam is een Japanse tapasbar waar de huisgemaakte dashi rijkelijk vloeit. En je komt er ook aan je matcha-trekken.
  • Niet alleen opent Margot Janse binnenkort haar SAAM in Amstelveen, ook Cape Town Social Club in Amsterdam is een Zuid-Afrikaanse nieuwkomer in ons land. Verwacht elegante (groente)gerechten en een representatie van de Zuid-Afrikaanse smeltkroes aan culturen.
  • NIKO’s in Rotterdam is er voor de burger- én filmliefhebber. Je eet er smash burgers, een Tennessee fried chicken sando of een Korean fried chicken burger.
Voor de kerstfans onder ons
Van een adventskalender tot servies: met deze items kom je alvast in de kerstsfeer
Als je dit weekend één recept maakt...
…maak dan onze Japanse curry met krokante kip. Want er is meer dan curry madras en Indiase butter chicken!
Dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.