Bekijk profielpagina

Culy weekend: pimp je bouillonblokje 🍲 dé cocktail-trend 🥃 de nieuwste hotspots 🔥 en meer...

Culy weekend
Culy weekend: pimp je bouillonblokje 🍲 dé cocktail-trend 🥃 de nieuwste hotspots 🔥 en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #16 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Ik heb me al meerdere malen voorgenomen om zelf bouillon te maken, beginnende met het wekenlang verzamelen van alle afsnijdsels van groenten, botjes van kip en vissenkoppen in een grote zak in de diepvries. Maar met een vriezer waarin ik al-tijd ruimte tekort kom (in de koelkast trouwens ook, maar dat terzijde) moeten die ingrediënten geregeld plaatsmaken voor de maaltijden van mijn zoontje, zuurdesem van die goede bakker of Indische snacks ( lifesaver!). Dus dan pakken we toch maar weer dat bouillonblokkie erbij. Wat eigenlijk dus een ontzéttend goede uitvinding is. En als je die nou ook nog eens een beetje opleukt met de tips die we je deze week geven, wordt dat minstens zo lekker als een zelfgemaakte bouillon…

Pimp je bouillonblokje 🍲
Als een recept om bouillon vraagt, is het natuurlijk heel makkelijk en verleidelijk om een bouillonblokje te gebruiken. Zelfgemaakte bouillon mag dan wel veel lekkerder zijn, maar niet iedereen heeft de tijd om al die smaken uren te laten trekken. Daarom hebben we een aantal handige tips en tricks op een rijtje gezet, om je blokjesbouillon naar een hoger niveau te tillen.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week kregen jullie geen genoeg van…
Wow: de manier waarop je knoflook snijdt heeft invloed op de smaak
Sjieke snacks door sterrenchefs, RAKUS magazine en meer nieuwe producten van de afgelopen week
Waar koop je de beste kant en klare verse pasta voor thuis?
Culy Vrouw: de Nederlandse Jet Loos (23) is één van de beste jonge chefs ter wereld! - Culy.nl
De leukste cadeaus voor wijnliefhebbers
Culy Homemade: Brabantse krollen (anijsbroodjes) met speculaas
Restaurant Levenslang in de Bijlmerbajes
Restaurant Levenslang in de Bijlmerbajes
De nieuwste hotspots 🔥
  • Levenslang in Amsterdam bewijst dat lekker eten niet altijd in een gelikte setting hoeft plaats te vinden. Hier eet je namelijk in de Bijlmerbajes (!).
  • Jules Coffee & Concepts is de nieuwe koffie-hotspot in Haarlem. Hier haal je kwalitatieve koffie en pastries in een stijlvol interieur, zonder in te leveren op een goeie sfeer.
  • Cilinder Bar in Groningen is dé nieuwe vegan hotspot waar alles kan (en waar iedereen het over heeft). Cocktails, gamen, dansen, studeren én allemaal vegan. En da’s behoorlijk nieuw voor Groningen.
Ingrediënt van de week: aardpeer🥔
Een favoriet van onze hoofdredacteur Nancy, de ó zo nederige aardpeer. Deze kleine knol lijkt een beetje op gember en wordt ook wel topinamboer of de Jeruzalemartisjok genoemd. Echter, met gember of Jeruzalem heeft ‘ie weinig te maken. De smaak is lichtzoet en nootachtig, en je kan ’m op talloze manieren bereiden. Deze tijd van het jaar komen ze vers van het land, dus de perfecte tijd om je te laten inspireren door 7 recepten met aardpeer.
Als je dit weekend één recept maakt...
… maak dan een echte Negroni Sbagliato (“With prosecco in it”). De favoriete cocktail van House of the Dragon-ster Emma D'Arcy is niet alleen dé nieuwe cocktail-trend, maar ook nog eens overheerlijk. Perfect bij deze herfstige dagen!
Dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.