Bekijk profielpagina

Culy weekend: nieuwe food trends 🔥 herfstgerechten 🍲 en meer...

Culy weekend
Culy weekend: nieuwe food trends 🔥 herfstgerechten 🍲 en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #9 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Het was een drukke week op de Culy-redactie. Interviews, proeverijen, nieuwe producten die moesten worden getest, recepten die moesten worden gekookt: de herfst lijkt in volle hevigheid te zijn losgebarsten. En met zo'n nieuw seizoen komt niet alleen veel werk en veel nieuwe inspiratie, maar ook nieuwe food trends. Wij zetten er hieronder een paar voor je op een rijtje. Probeer ze allemaal: spijt zul je er niet van krijgen. Beloofd.
🍔🍷🥟🍗🌶

Dit wil je lezen: Culy sprak met Ixta Belfrage
©Jonathan Lovekin / Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
©Jonathan Lovekin / Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Ixta Belfrage wordt ook wel ‘de nieuwe Ottolenghi’ genoemd. Sowieso heeft deze Britse kok een bijzondere kijk op koken, vanwege haar mix van Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots. Culy’s Nancy en Winnie spraken met Ixta in Amsterdam ter gelegenheid van haar nieuwe boek, MEZCLA.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Wat is de geschiedenis van de frikandel?
Dat er een frikandellentekort heerst in Nederland, wist je al. Maar naast die algehele staat van paniek, vragen wij ons vooral af: waar komt die frikandel nu eigenlijk vandaan en wat is ‘t dat hem zo onmisbaar maakt? Daarom: alles over de frikandel.
De lekkerste risotto recepten voor de herfst
Wanneer zijn de mosselen nou eigenlijk in het seizoen?
Onze favoriete soepen voor de herfst
Culy proeft Hertog Jan Vatgerijpt 2022
Het regent food trends op Culy:
  • Merg (juist: zo'n bot dat je uitlepelt) is opeens weer overal - en dat juichen we alleen maar toe. Immers: botten kosten niks, weggooien is zonde en dan die smáák: niet normaal lekker.
  • Op TikTok gaat de hashtag #Allthingsbutter viraal en dat is niet zonder reden: kijken naar al deze soorten boter met een smaakje heeft een verlekkerend effect.
  • Amsterdam is in de ban van de high end snack. De kroket of frikandel, in een cheffy jasje. Culy’s Auke zette de lekkerste exemplaren op een rij.
Ingrediënt van de week: knolselderij
Laat je niet bedotten door zijn Frankenstein-achtige uiterlijk: de verfijnde smaak van knolselderij is ongeëvenaard. Gaar ‘m in de oven voor geroosterde knolselderij met honing, rozemarijn en Parmaham. Snijd er frieten van. Of pas de Ottolenghi-magie toe. Nog wat over? Maak er knolselderijsoep mee!
Als je dit weekend één recept maakt...
… maak dan deze papardelle met porciniragú. Gedroogde paddenstoelen zijn dé smaakbom in deze vega pasta. Geloof ons: dit wil je maken!
Dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.