Bekijk profielpagina

Culy weekend: nieuwe culinaire ontdekkingen 🍽, maiskolven in seizoen 🌽

Culy weekend
Culy weekend: nieuwe culinaire ontdekkingen 🍽, maiskolven in seizoen 🌽
Door Nancy van Culy • Editie #4 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek.
Zo hebben we een paar geweldige hotspots ontdekt, die kunnen we je niet besparen. Zo kroonden we Restaurant De Dyck in Woubrugge tot omreisrestaurant met een hoofdletter O. En dan was er ook nog NELA in Amsterdam-Zuid: hét restaurant waar iedereen het over heeft. Meer #culyontdekt-reportages vind je trouwens hier
Heb een heerlijk weekend! 🥐
Nancy van Batenburg, hoofdredacteur Culy

Dit wil je lezen: de maaltijdboxen van SOUS
Als er iets is wat horeca-ondernemers hebben getoond in de roerige tijden van lockdowns, is het wel dat beperkingen voor creatieve oplossingen kunnen zorgen. Velen gingen niet bij de pakken neer zitten, maar stortten zich op maaltijdboxen. Het inspireerde ondernemers Thomas Scholte (25) en Devon Scoulelis (36) om SOUS op te richten.
Thomas: “Maar weinig restaurants hebben er echt geld aan kunnen verdienen. Wij hebben goed bekeken waar de kosten zitten en ontdekt hoe wij ze kunnen helpen.”
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Spaghetti aglio e olio (zoals uit de film Chef!)
Luister elke vrijdag naar Culy live bij Johnny’s Friday op Sublime!
Ingrediënt van de week: mais 🌽
“t Is nu of nooit: verse maiskolven zijn volop in seizoen! Wij zeggen: in huis halen en heel veel lekkere dingen mee maken. Koken met verse maiskolven gaat immers verder dan die dingen op je barbecue mikken. En dat gieten wij graag in een overzicht.
Als je dit weekend één recept maakt...
…maak dan onze hartige bananenchips met tropische dip van garnalen. Bye bye kaasstengels, blokjes salami en olijven: deze hartige bananenchips met een tropische dip van garnaal en avocado zijn pas écht een origineel hapje om je gasten mee te verwennen.
Meer hotspots die we hebben ontdekt:
  • Secret Garden: Secret Garden kenmerkt zich door Nikkei cuisine, een kruisbestuiving tussen de Peruaanse en Japanse keuken. Op de kaart lezen we over oesters met yuzu-ponzu en komkommer, verschillende ceviches en tempura’s. Zo zijn we erg benieuwd naar die van mais met Peruaanse chili-mayo en nori.
  • Tripje Zeeland gepland? Hier vind je de beste restaurants (en sterrenrestaurants) van de regio. Toch liever een hapje eten bij een strandtent? Ook die goten we in een overzicht.
  • De Indiase keuken: onmogelijk om niet van te houden. Maar hoe rijk en veelzijdig deze keuken ook is, toch vind je veel Indiase restaurants met een vrijwel identieke menukaart. Dat kan anders, dacht het Indiase koppel achter het Amsterdamse Miry Mary.
Tot slot: wat weet je over de cucina povera?
Van de bruschetta’s tot de biscotti, veel hedendaagse Italiaanse gerechten zijn een resultaat van de cucina povera. Maar wat houdt die keuken precies in? Culy’s Martine legt het voor je uit.
Dit was ‘m weer voor deze week. Tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.