Bekijk profielpagina

Culy weekend: Het beste restaurant 🍽 Hummus-ijs?! 🍨 en meer...

Culy weekend
Culy weekend: Het beste restaurant 🍽 Hummus-ijs?! 🍨 en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #1 • Bekijk online
Wij serveren je een éxtra lekker ontbijt deze zaterdag, je kijkt nu namelijk naar Culy’s eerste weekend-nieuwsbrief! We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Zo duiken we dieper in een paar culinaire trends: Franse panisse is opeens overal (maar wat is het?) en hibiscus werd uitgeroepen tot dé smaak van 2022 (maar hoe smaakt dat eigenlijk?).
Kortom: genoeg lekkers om te ontdekken.
Heb een heerlijk weekend! 🥐
Nancy van Batenburg, hoofdredacteur Culy

Dit wil je lezen: Culy was bij The World's 50 Best Restaurants
Het beste restaurant ter wereld? Da's Geranium in Kopenhagen.
Het beste restaurant ter wereld? Da's Geranium in Kopenhagen.
Culy’s Winnie was deze maand bij de uitreiking van The World’s 50 Best Restaurants in Londen: dé prestigieuze award waarmee restaurants als NOMA en Osteria Francescana wereldfaam verwierven.
Op Culy vind je het verslag én interviewt ze de winnaar van de Villa Massa-award voor de snelste stijger: restaurant Nobelhart & Schmutzig in Berlijn.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Eten én drinken bij warm weer: wat werkt goed en wat niet?
Bizar of geniaal: er is nu hummus-ijs (en Culy ging proeven)
Culy Homemade: open lasagne met burrata
Bakrecept halveren? Hier moet je op letten
Ingrediënt van de week: watermeloen 🍉
Uit ’t vuistje, in deze frisse rice paper rolls met kip, in een zomerse poké bowl of in Mexicaanse watermeloenlimonade: met watermeloen kun je heel wat kanten op.
Zo zoek je een rijpe watermeloen uit
Als je dit weekend één recept maakt...
Broodje terong belado
Broodje terong belado
… laat het dan dit zijn: broodje terong belado (sticky aubergine). Surinaamse puntjes inslaan en genoeg maken voor de hele familie, want dit is lékker!
Nieuwe hotspots die we hebben ontdekt:
  • Bij The Nacho Bar in Tilburg eet je extravagante nacho’s en fancy cocktails.
  • Net geopend: Zacht Staal, een bijzonder farm- to-table wegrestaurant in Beverwijk.
  • Voor kaasfonduetosti’s en bierfondue (!) met het bier van Two Chefs Brewing moet je naar Smelt in Amsterdam deze zomer.
En toen was de koek al op. Want dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eetplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

Weekend food newsletter for Culy

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.