Bekijk profielpagina

Culy weekend: frituren 🍟 rookworst-bier 🍺 Soenil Bahadoer en meer...

Culy weekend
Culy weekend: frituren 🍟 rookworst-bier 🍺 Soenil Bahadoer en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #8 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Ooit gehoord van sal viva - oftewel ‘levend zout’? Culy’s Martine zocht het tot de bodem uit. Culy’s Winnie zat dan weer met haar neus tussen de tomaten in Parma, om te zien hoe de allerbeste bliktomaten van Mutti (onze favo!) van tak tot blik gaan. Verder hebben we weer een paar leuke kookhobby’s voor je: van zelf burrata maken tot aan frituren als een pro met hulp van Meneer Wateetons.
Genoeg om weer flink van te genieten! 🍔🍷🥟🍗🌶

Culy reisde met Mutti naar Parma
”Ah Mutti! Pomodori, the best”: dát is de reactie die de gemiddelde Italiaan levert wanneer de naam van de bliktomaten valt. In Italië is men het er dus unaniem over eens dat de tomaten van Mutti de allerlekkerste zijn en ook bij Culy zijn we al jaren groot fan. Des te geïnteresseerder zijn we in de manier waarop de tomaten hun weg vinden van tak tot blik. Culy’s Winnie reisde naar Parma.
Dit wil je lezen: zelf burrata maken
Toen we pas op een video stuitten waarin iemand liet zien hoe je makkelijk zelf burrata maakt, konden we ons geluk niet op. Culy legt je alles uit over zelf burrata maken, want moeilijk is het in ieder geval niet.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Bron: René Mesman, Over Frituren
Bron: René Mesman, Over Frituren
Meneer Wateetons leert je frituren
In “Over Frituren”, het nieuwe boek van Meneer Wateetons, lees je alle tips en tricks over het bereiden van de beste gefrituurde gerechten. Zoals zelfgemaakte kaassoufflés bijvoorbeeld.
Er is nu rookworst-bier
Boterfans opgelet: ‘All Things Butter’ is de nieuwste TikTok trend
Trend: de Franse terrine is opeens o-ver-al
Luister elke vrijdag naar Culy live bij Johnny's Friday op Sublime
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Nieuwe hotspots & restaurants
  • Bij Salty Seafood Bar én Shop in Zwolle eet je duurzaam gevangen vis van de voormalig souschef van de Librije.
  • We zeggen het maar even: deze maand nog opent er in Amsterdam een briocherie waar álles draait om brioche. Brioche. in Amsterdam lijkt ons dus nu al de hemel.
Interesting: alles over 'sal viva' (levend zout)
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Illustratie: Ogechi Chibueze voor Culy
Sal Viva wordt ook wel ‘levend zout’ genoemd: het brengt rauwe ingrediënten op je bord namelijk tot leven door ze te garen. Culy dook de diepte in en zocht dit levende zout spektakel tot op de bodem uit.
Als je dit weekend één recept maakt...
… maak dan de baka bana (gefrituurde banaan) met pindacrème uit Streetfood: het nieuwe boek van Soenil Bahadoer. Een topper uit de Spicy-Chef Foodtruck waarmee de sterrenchef tijdens de lockdown door het hele land reisde.
Bron: Streetfood
Bron: Streetfood
Dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.