Bekijk profielpagina

Culy weekend: de ultieme spaghetti met tomatensaus 🍝 zalm met groene thee 🍵 en meer...

Culy weekend
Culy weekend: de ultieme spaghetti met tomatensaus 🍝 zalm met groene thee 🍵 en meer...
Door Nancy van Culy • Editie #12 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek, met een lekkere dosis food nieuws van Culy.
Misschien is het de aanloop naar kerst, misschien is het de herfst, maar onze kooklust is groter dan ooit. Culy’s Winnie maakte geroosterd merg (over een goddelijk budgetrecept gesproken!), stagiaire Ogechi laat je zien hoe je zelf een simpel maar o-zo smakelijk butter board maakt en Nancy dokterde uit hoe je de ultieme spaghetti met tomatensaus maakt. En al die kookinspiratie delen we uiteraard weer met je. Duik dit weekend dus lekker de keuken in en kom er als een gelukkiger mens weer uit.

Dé ultieme spaghetti met tomatensaus
Het liet ons niet meer los: de serie ‘The Bear’ over een (verhitte) restaurantkeuken was sowieso één van de gaafste series die we de laatste tijd hebben gezien en dan was daar ook nog eens een die spaghetti met tomatensaus. Wij maakten ‘m zelf! Een klassieker, maar dan in de beste versie die we ooit hebben geproefd. En als je ’t nog niet wist: die serie moet je dus écht kijken.
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Zoete aardappel gezonder?
Op de Culy-redactie zijn we echte aardappeleters. En hoewel wij groot fan zijn van de klassieke aardappel, grijpen we toch steeds vaker naar de oranje zoete aardappel. Gebakken als frietjes uit de oven, of gevuld met groenten, en zelfs in de stamppot! De zoete aardappel is een standaard in ons repertoire. Niet alleen omdat deze oranje superster zo lekker is, maar ook omdat deze gezonder is. Toch? Culy’s Auke zocht het uit.
Daalder Atelier
Alles over aleppo peper
Het butter board - de hit van TikTok
Ingredient van de week: mergpijp
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
We schreven er al eerder over: merg is (weer) helemaal terug. Dit decadente restproduct hebben we de laatste tijd weer zien opduiken op de menukaarten van onze favoriete restaurants. Zelf koken we er ook mee. Wat dacht je van deze geroosterde mergpijp met groene kruiden?
Nieuwe hotspots die we hebben ontdekt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
  • Colíma in Amsterdam-Oost brengt ons op een creatieve manier de Mexicaanse keuken. Inclusief een mezcal-collectie waar je u tegen mag zeggen.
  • Bij Tokobar in Tilburg kun je terecht voor Aziatisch streetfood. Neem plek aan de bar en geniet van kimchi burgers, katsu sando’s en een glaasje natuurwijn.
  • Frontaal in Utrecht is de nieuwe craft beer-hotspot waar je kan genieten van comfort food en een lekker biertje. Proost!
  • Bij Pikoteo in Amsterdam-West kan je ieder weekend terecht voor een Spaanse brunch met tapas, paella en huisgemaakte sangria.
Als je dit weekend één recept maakt...
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
…maak dan deze Ochazuke met zalm. Een Japans gerecht dat we beschrijven als een hartige rijstsoep met groene thee en zalm. Klaar in no time, en érg indrukwekkend.
Dit was ‘m weer voor deze week. Heel veel eet- en drinkplezier en tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

De lekkerste manier om je weekend te beginnen? Met de weekendnieuwsbrief van Culy natuurlijk!

● Meer dan 10.000 subscribed foodies 🥐
● Start je weekend goed met het lekkerste van Culy 🍝
● Mis nooit een slimme kooktip/recept/interview 💫
● Altijd op de hoogte van het laatste food nieuws 👀

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.