Bekijk profielpagina

Culy weekend: belangrijk ijsnieuws 🍨 Griekse dip en Aperol Spritz cake 😋

Culy weekend
Culy weekend: belangrijk ijsnieuws 🍨 Griekse dip en Aperol Spritz cake 😋
Door Nancy van Culy • Editie #3 • Bekijk online
Zet de croissantjes maar klaar, het is namelijk weer zaterdagochtend en dus tijd voor een lekkere dosis food nieuws van Culy. We bieden je volop inspiratie voor een nieuwe eetweek.
Zo duiken we samen met Sara Shawkat - auteur van het nieuwe kookboek NOOMI - in de Iraakse keuken met gerechten als lamskubbeh met yoghurtsaus en zoete dihiniya (een soort fudge met kokos en noten). Ook zijn we al los met de recepten uit MEZCLA, van Ottolenghi-protegé Ixta Belfrage. Meer Culy vrouwen ontdek je trouwens hier.
Heb een heerlijk weekend! 🥐
Nancy van Batenburg, hoofdredacteur Culy

Culy Vrouw: Sara Shawkat (Fotografie: Elza Jo)
Culy Vrouw: Sara Shawkat (Fotografie: Elza Jo)
Dit wil je lezen: de Iraakse keuken van Sara
Culy sprak met Sara Shawkat - auteur van NOOMI - over wat ze het liefst eet als ze in Irak is, over je kluisje omtoveren tot voorraadkast, bietenhummus (“ik vind dat gewoon heel goor”) en haar liefde voor eten. En die gaat diep:
Sara: “Als je me vraagt hoe laat het is, eindigt het gesprek met: ‘Heb je weleens schapenhoofd gehad? Kom het volgende week eten!’.”
De best gelezen artikelen van deze week 🔥
Deze week waren we in de ban van…
Skordalia: deze hemelse Griekse knoflookdip wordt jouw nieuwe verslaving
Te gek: Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s gaan de samenwerking aan
Dit wil je maken: Aperol Spritz cake
Luister elke vrijdag naar Culy live bij Johnny’s Friday op Sublime!
Ingrediënt van de week: tomaat 🍅
Nu op hun lekkerst: tomaten! Voor simpele pan con tomate, in een snelle tomatensalade met avocado en rode ui, of met gebarbecuede feta: we kunnen niet zonder.
Dit is de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden
Als je dit weekend één recept maakt...
… maak dan onze smashed avocado salade. Als lunch, als bijgerecht bij de barbecue, of gewoon als een lichter avondmaaltje. In nog geen tien minuten staat dit op tafel.
Nieuwe hotspots die we hebben ontdekt:
  • Ikaria Park: een groene Griekse oase in hartje Amsterdam. Vooral de loukoumades (een soort Griekse donuts) die we voorbij zagen komen, zien eruit om door een ringetje te halen.
  • Bij het nieuwe Shouq in Zeist scoor je een pita sabich en ander smakelijk streetfood uit het Midden-Oosten. Shouq serveert alle klassiekers – en meer – en kookt ook nog ‘s vegetarisch én bijna volledig plantaardig.
  • De Indiase keuken: onmogelijk om niet van te houden. Maar hoe rijk en veelzijdig deze keuken ook is, toch vind je veel Indiase restaurants met een vrijwel identieke menukaart. Dat kan anders, dacht het Indiase koppel achter het Amsterdamse Miry Mary.
Tot slot: Hoe smaakt een mochi donut?
Ze bleven maar voorbijkomen in onze Instagram-feed, daarom zijn we ze maar gaan proeven, deze trendy snacks van Nobu in Amsterdam.
Dit was ‘m weer voor deze week. Tot volgend weekend! Liefs van team Culy
PS. Volg je ons al op InstagramFacebook en Pinterest?
Wil je team Culy bereiken? Mail dan naar [email protected].
Vond je deze editie leuk?
Nancy van Culy

Weekend food newsletter for Culy

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nancy van Culy met Revue.